Implement effective learning programs

Learning design gaat verder dan training en workshops, korte termijn interventies om tot verbeteringen te komen. Ze zijn succesvol wanneer de scope klein is en de complexiteit laag.

Verandering van een hogere orde heeft tijd nodig. Denk bijvoorbeeld aan een transitie waarbij rollen ingrijpend veranderen. Wat vroeger werkte, werkt nu niet meer. Er is behoefte aan een lange termijn doelstelling en ondersteuning om nieuw gedrag effectief te ontwikkelen.

Wat levert het op?

Om leerprogramma’s te kunnen ontwerpen, is het belangrijk dat deelnemers een actieve rol spelen. Co-creatie zorgt voor een sterke betrokkenheid en maximaal rendement.

Door vaak te evalueren kan het leerprogramma aangepast worden aan de behoefte van deelnemers. Daarnaast activeren we partners, leveranciers en stakeholders bij dit proces.

Hoe pakken we dit aan?

Bij ‘action learning’ leren we door te doen. De kunst van verandering gaat over haalbare, kleine stappen zetten die als succes worden ervaren. Methodieken die ik gebruik:

  • Lean startup
  • Design Thinking
  • Business Model Canvas & Value Proposition Canvas
  • Theory U based leadership

 

Learning Design is maatwerk. Laten we een kop koffie drinken

 

An organization’s ability to learn, and translate that learning into action rapidly, is the ultimate competitive advantage. – Jack Welch

Open chat
1
Hallo!
Hoe kan ik je helpen?